ShipSpotting.com
Login: Lost Password? SIGN UP
Ship Photo Search
Advanced Search
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Capture date - Incorrect  (Read 1809 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tord Avsnes Sæle
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 893



View Profile WWW
« on: March 04, 2018, 10:58:12 pm »

Dear fellow shipspotters,

Do you experience that the "Capture date" is always showing one day earlier than the actuall capture date?
I have noticed recently, that absolutely all photos I post get a capture date one day before I have actually shot the picture.

(And yes, I have checked date on camera, date on computer. My Lightroom captures correct date from the camera)

Brgds
Tord
Report to moderator   Logged
Yvon Perchoc
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 1,178


View Profile
« Reply #1 on: March 05, 2018, 12:15:13 am »

Hello Tord,
The same for me. For this reason, I always put the date in the comments.
This topic was open long time ago, but I didn't understand the reasons given by administrators.
Regards,
Yvon


Report to moderator   Logged
shippingman
Quite a regular
**
Offline Offline

Posts: 63


View Profile
« Reply #2 on: March 05, 2018, 12:48:11 am »

after half day , i go to edit info and add again date of photo Grin
Report to moderator   Logged
davidships
Webmaster
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 1,863



View Profile
« Reply #3 on: March 05, 2018, 02:17:48 am »

To be honest, I have never understood this either.  It seems to be that a few members, having entered the correct capture date, see something different when they have uploaded the page.  But it is clear that not all members are seeing the same thing.  I suspect that it is some  glitch producing a software incompatibility between the member's device/PC and the site's servers, perhaps also affected by time-zone differences.  

Tord, your photos are showing the right date to me - for example:
http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2821122
Attached is what I see - and I can see that it matches the exif [Date/Time Original   2018:03:04 14:45:21]
And it is the same for yours Yvon.

One or two members have taken to entering the wrong date so that they see the right result - but this leads to most members seeing info suggesting that the photo has been loaded a day before it was taken - see also attached.

I will draw IT's attention to this thread in case there is anything within the site that can be tweaked, but it is my understanding that when this was raised before an examination failed to identify the cause.

[[ps - moving this thread to "Site related news, functions and modules"]
« Last Edit: March 05, 2018, 09:25:58 am by davidships » Report to moderator   Logged
Tord Avsnes Sæle
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 893



View Profile WWW
« Reply #4 on: March 05, 2018, 09:19:07 am »

Thank you for the detailed explanation.
Report to moderator   Logged
Yvon Perchoc
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 1,178


View Profile
« Reply #5 on: March 05, 2018, 11:01:59 am »

Hello David,
Attached a screen copy of the same Tord's photo of SAGA PEARL II, with different dates.
Regards,
Yvon
Report to moderator   Logged
davidships
Webmaster
Top Poster
*****
Offline Offline

Posts: 1,863



View Profile
« Reply #6 on: March 05, 2018, 12:33:08 pm »

Thanks Yvon.
Yes, that is what I thought you are experiencing.
Why a handful of members have this problem when viewing remains a mystery, but at least we can be sure that the site is receiving and storing the right info when the photos are uploaded

David
Report to moderator   Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  


Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Page created in 0.042 seconds with 20 queries.
Copyright © 2010 All rights reserved